موسسه جهاد تحقیقات سوپر جاذب

مشارکت موسسه جهاد تحقیقات با شرکت تجارت بین الملل قم گستر جهت تولید پودر سوپر جاذب پلیمری توسط پرتودهی با شتاب دهنده الکترون صورت پذیرفت.

ایران کشوری کم آب محسوب می‌شود و بخش زیادی از منابع آبی آن تبخیر و یا دچار هدر رفت می‌شود. همین موضوع باعث شده که کشاورزان به‌صورت جدی با کمبود آب، افزایش هزینه و کاهش میزان کشت روبرو شوند. برای جلوگیری از این مشکل پلیمرهایی ساخته شده که تا حد زیادی می‌تواند بروز این مشکلات را کاهش دهد. این پلیمرها پودر جاذب آب، سوپرجاذب یا هیدروژل نام دارند.

سوپر جاذب‌های پلیمری نوعی از مواد پلیمری هستند که توانایی جذب و حفظ مقدار قابل توجهی از مایع به طور معمول آب را دارند این مواد به دلیل کاربردهای متنوع آنها در زمینه‌های مختلف از جمله کشاورزی، بهداشت و صنعت از اهمیت بالایی برخوردار هستند. از روش‌های تولید سوپر جاذب‌های پلیمری استفاده از شتاب دهنده‌های الکترونی است. در این روش ذرات پلیمری با استفاده از پرتوهای پر انرژی شتاب دهنده الکترونی بمباران می‌شوند این امر باعث ایجاد پیوندهای متقابل در زنجیره های پلیمری می‌شود و در نتیجه جذب مایع آنها افزایش می‌یابد.

خشکسالی سوپرجاذب

با توجه به ماموریت جدید تعریف شده توسط جناب آقای دکتر علی اکبر غیرتی مدیر محترم عامل موسسه جهاد تحقیقات، همچنین اهداف و ماموریت‌های کلان وزارت جهاد کشاورزی و در راستای بهینه سازی کشاورزی در ایران، این موسسه در نظر دارد به‌منظور بهبود شرایط آبیاری و کشاورزی و همچنین جلوگیری از هدر رفت آب از طریق تامین و فروش سوپرجاذب‌هایی بر پایۀ پتاس (با روش پرتو دهی) و همچنین هیدرومالچ دوستدار محیط زیست و بیابان زدا، اقدام نماید.

از مزایای استفاده از سوپر جاذب می‌توان به افزایش راندمان آبیاری، بهبود سلامت خاک، کاهش فرسایش خاک،احیای زمین‌های خشک، صرفه‌جویی در هزینه و مزایای زیست محیطی اشاره کرد.

پیام بگذارید